Reisbegeleider en fotograaf Marc Scheltens stelt zich voor

Ik ben Marc Scheltens, getrouwd en wonend in Lansingerland. Ik heb tot vorig jaar mijn hele carrière in de transport en logistiek gewerkt. Van planner tot warehouse manager. Vorig jaar heb ik de beslissing genomen iets anders te gaan doen. Nu werk ik als verkoper binnendienst bij een importeur van o.a. Peli koffers.

Hoe ben ik met fotografie in aanraking gekomen? Na een fotosafari naar Botswana in 2014 met mijn vrouw, schoonzus en zwager, die alle drie fotograferen, is fotografie mijn grootste passie geworden. Voor deze reis heb ik mijn eerste digitale full frame camera gekocht en een telelens gehuurd. Vanaf dat moment ben ik verslaafd aan fotografie. Elke vakantie staat sinds die reis in het teken van de fotografie. Het liefst fotografeer ik (winterse) landschappen en wilde dieren maar ik ben geïnteresseerd in alle vormen van fotografie.

De Faeröer Eilanden, Noorwegen, Finland, IJsland en Schotland zijn mijn favorieten bestemmingen, maar ik kom ook graag in West Amerika, Botswana of Namibië.

Dichter bij huis ga ik samen met mijn vrouw in het voorjaar en de zomer op zoek naar insecten zoals libellen en vlinders en in de herfst naar paddenstoelen voor macrofotografie.

In de afgelopen jaren kreeg ik de vraag om foto’s te maken voor bedrijven en heb ik in 2018 de stap gemaakt om mij als fotograaf bij de kamer van koophandel in te schrijven. Sindsdien heb ik voor een aantal bedrijven materiaal voor websites en magazines mogen maken. Dan komt natuurlijk ook de vraag of ik een bruiloft wilde vastleggen. Ook dit vind ik erg leuk en doe ik sindsdien steeds meer.

Sinds vorig jaar heb ik een vaste baan voor 4 dagen in de week waardoor ik 1 dag geheel aan de fotografie kan besteden. Zo heb ik mijn drone certificaten gehaald, struin het internet af, volg cursussen en maak fotoreizen met bekende fotografen in het buitenland.

Afgelopen jaar heb ik een aantal mensen wegwijs mogen maken met hun camera en dit vond ik erg leuk om te doen. Zo ben ik uiteindelijk bij Fotoreisshop terecht gekomen. Enthousiaste fotografen meenemen naar mooie plekken op aarde en deze vastleggen, er is niets mooiers dan dat!

Marc Scheltens reisbegeleider Fotoreisshop